MAĐARSKA/PODRAVINA Koncerti na ponos Gradu

12.12.2023


Folklorni ansambl Linđo proteklih je dana održao tri koncerta u Pečuhu (Mađarska) i Koprivnici. Prvi koncert bio je vokalno instrumentalni, a na programu su bile kolende i božićni napjevi u Katedrali svetog Petra i Pavla u Pečuhu te potom sudjelovao u misnom slavlju kojega je predvodio biskup dubrovački msgr Roko Glasnović. Sutradan, u subotu, 9. prosinca Linđovci su održali plesni koncert u Hrvatskom kazalištu u Pečuhu, da bi posljednjeg dana turneje u nedjelju imali koncert u Koprivnici.

Nakon vrhunske izvedbe adventskog koncerta u pečuškoj Bazilici, Folklorni ansambl "Linđo" iz Dubrovnika oduševio je svojim nastupom i publiku u Hrvatskom kazalištu u Pečuhu s pjesmama i plesovima Dalmacije i cijele Hrvatske. Koncertu su nazočili i veleposlanik Mladen Andrlić sa suradnicima, generalni konzul Drago Horvat sa suradnicima, predsjednik HDS-a Ivan Gugan i voditelj Hrvatskog kluba Augusta Šenoe, Mišo Šarošac, koji je ujedno i jedan od glavnih organizatora koncerata "Linđa" u Pečuhu - napisano je na službenim stranicama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu.

Posebno emotivan koncert zbio se u Koprivnici. Naime, u organizaciji Grada Koprivnice Linđo je svojim koncertom otvorio 'Koprivničku božićnu bajku' i ispunio dvoranu Domoljub. Publika je pljeskom bodrila doslovno svaku koreografiju od samog početka pa sve do kraja koncerta.

- Folklorni ansambl Linđo iz Dubrovnika jučer je oduševio koprivničku publiku. Na programu u Domoljubu u sklopu Koprivničke bajke našle su se pjesme i plesovi iz svih regija Lijepe Naše, dok su Podravski svatovi dr. sc. Ivana Ivančana bili kruna njihovog nastupa. Gledatelji su mogli vidjeti bogatstvo prekrasnih nošnji, ples, sviranje i pjevanje koji odražavaju raznolikost naše nacionalne baštine - stoji, između ostaloga, u izvještaju kojeg donosi portal 'epodravina'.
.

???? Akos Kollar/epodravina


OSTALE NOVOSTI