[SMOTRA TAMBURAŠA] OPET ZLATNI LINĐOVCI

07.11.2023Tamburaški orkestar Folklornog ansambla Linđo i ženski zbor osvojili su zlatnu plaketu na 30. Smotri tamburaških sastava i orkestara u Dugom Selu. Prema ocjenama stručnog žirija Linđovci su dobili 92,83 boda. Najbolji orkestar u našoj konkurenciji dobio je 94 boda.

Na smotri se natjecalo sveukupno 25 tamburaških orkestara i sastava iz čak 12 hrvatskih županija s preko 450 tamburaša. U selekciji je sudjelovao 51 tamburaški orkestar i sastav s više od 1000 izvođača. Istaknimo kako su u Dugom Selu nastupili Linđovi amateri koje je pripremio Enes Omerčahić dok je vokalni dio pripremao Vedran Ivanković.

Čestitke za nastup i osvajanje zlatne plakete Linđovaca stižu s raznih strana i to od priznatih imena tamburaške scene u Hrvatskoj. Odmah po silasku s pozornice naši su glazbenici bili zadovoljni.

- Stručni žiri je izrazio sve pohvale jer smo dvije iznimno teške skladbe izveli na zavidnom nivou. Čestitam vam svima i ovo će nam biti podstrek da još više vježbamo i vjerujemo u sebe. Hvala vam u ime Linđa, zapravo vi ste Linđo - rekao je odmah po završetku natjecanja voditelj orkestra Enes Omerčahić svim izvođačima i dodao kako već od ovog tjedna počinjemo s probama za turneju u Mađarskoj te za Božić koncert.

 OSTALE NOVOSTI