OBILJEŽAVANJE 50. OBLJETNICE OD USPJEHA U DIJONU

29.08.2023Poštovane Linđovke, poštovani Linđovci, 

Dok sadašnje generacije Linđa, nakon uspješnih nastupa na ovogodišnjim 74. Dubrovačkim ljetnim igrama, nastavljaju s izvođenjem svojih redovnih programa u Lazaretima, valja se s velikim ponosom i respektom podsjetiti rujna 1973. godine, kada su ondašnje plesačice, plesači i glazbenici u francuskom gradu Dijonu, na tadašnjem najpoznatijem i najprestižnijem Međunarodnom festivalu folklora u svijetu osvojili – Zlatnu kolajnu za izvođenje tradicijskih plesova te Zlatnu ploču za interpretaciju narodne glazbe. 

U dosadašnjem djelovanju Ansambla dijonska „dvostruka kruna" svakako predstavlja najviše i najdragocjenije priznanje koje je dubrovačka mladost Ansambla plešući, pjevajući i svirajući u Linđu zavrijedila tijekom proteklih skoro šest desetljeća uspješnog prezentiranja folklorne umjetnosti diljem svijeta. 

U povodu 50. godišnjice osvajanja spomenutih prestižnih nagrada koje su Linđo odonda uvrstile među najpoznatije hrvatske amaterske folklorne ansamble, upriličit ćemo prigodni Domjenak „Linđo – Dijon 1973,. – Dubrovnik 2023." u našoj lađi u Lazaretima u ponedjeljak 11. rujna 2023. godine u 20 sati.

Kako bismo dostojno obilježili rujanske dane iz ’73 pozivamo sve nekadašnje plesačice, plesače i glazbenike iz „Dijonske generacije" da se jave Ansamblu na broj mobitela: 091-163-8304 (gđa Dubravka Sarić). 

Također, molimo pripadnice i pripadnike „Zlatne Linđove generacije" da nam ususret prigodnom domjenku ustupe ili pošalju fotografije i ostale memorabilije na mail adresu: lindjo@lindjo.hr

Idućih dana slijede podrobnije obavijesti putem Linđove Web i Facebook stranice.

Hvala i vidimo se u što većem broju. 

Organizacijski odbor Domjenka „Linđo – Dijon 1973. – Dubrovnik 2023." OSTALE NOVOSTI