[SEMINAR] VOKALNA TEHNIKA I KAKO ČUVATI GLASNICE

06.03.2023


Kako bi poboljšali svoje pjevačke sposobnosti članovi Folklornog ansambla Linđo  sudjelovali su na seminaru vokalne tehnike kojega je protekla tri dana držao maestro Bojan Pogrmilović. 

Diplomirao je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a magistrirao na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skopju (Sjeverna Makedonija). U dva navrata bio je glazbeni voditelj - dirigent Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado". Prvi put od 1998. do 2008. godine i drugi od 2018. pa sve do umirovljenja u 2022. godini. Maestro Pogrmilović je dvadeset godina predavao solo pjevanje na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog.

Kao voditelj dalmatinskih klapa "Mareta”, "Cesarice” i "Gajeta" osvojio je brojne nagrade na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i međunarodnom festivalu zborova u Veroni, a njegovi učenici solo pjevanja osvajali su brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Do sada je održao oko 400 seminara za zborsko, folklorno, klapsko i solo pjevanje, a njegova je predavanja pratilo više od 6000 pjevača. 


OSTALE NOVOSTI