[GOSTOVANJE U MOSTARU] Vratili Podravske svate na pozornicu

12.12.2022


Linđovci su s tri plesne točke i nastupom Ženske klape FA Linđo uveličali veliku obljetnicu Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva "Sv. Ante - Cim" iz Mostara. Naime, proteklog vikenda u Mostaru je održan na pozornici Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača održan je svečani koncert dvaju ansambala. 

Važno je napomenuti kako je uz valpovačke plesove i poskočicu Linđo naš ansambl izveo Podravske svate dr. Ivana Ivančana, najpoznatiju i najnagrađivaniju koreografiju koja će u narednom razdoblju biti u stalnom postavu dubrovačkog ansambla. Uoči zajedničkog koncerta, gradonačelnik grada Mostara gospodin Mario Kordić sa suradnicima primio je ravnatelja Folklornog ansambla Linđo Vlaha Kljunka i umjetničkog direktora asambla Andriju Ivančana. Ravnatelj Linđa je domaćinima prenio pozdrave i čestitke gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića povodom njihovog značajnog jubileja. 

Na sastanku su se razmijenila iskustva u radu dvaju folklornih skupina. Posebna pozornost je posvećena temi o približavanju tradicijske kulture mladima te o podršci lokalne samouprave u djelovanju folklornih društava. Andrija Ivančan, kao dugogodišnji voditelj Hrvatske škole folklora je pohvalio rad društva sv. Ante jer ih je imao prilike gledati kao član povjerenstva na smotrama kao i njihovog voditelja Marinka Jurića koji je također nazočio prijemu.

Ravnatelj Linđa i gradonačelnik grada domaćina su na kraju razmijenili prigodne fotomonografije Mostara i Dubrovnika u nadi da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti uz snažnu podršku dvaju gradova.


OSTALE NOVOSTI