LINĐOVO BLAGO OTVORILO PELJEŠKI MOST

27.07.2022


Folklorni ansambl Linđo bio je jednim od glavnih sudionika svečanog otvorenja Pelješkog mosta. Osim što su članovi A sastava izveli poskočicu Linđo na skladbu i uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra i našeg lijeričara Maria Lale "Neka prođu" Mateja Meštrovića za najsvečaniji čin samog otaranja zaslužna su naši najmlađi članovi Linđovog blaga. 


- Djeco znate li zašto ste ovdje? - upitao je Krešimir Dolenčić, redatelj svečanog otvorenja Pelješkog mosta članove Linđovog blaga... - Tu ste da biste otvorili Most!

I dok su njihove starije kolege uz sve ostale izvođače pjevale Himnu slobodi, djeca Linđovog blaga ga otvoriše...


O samom činu otvorenja pisala je i Maria Prkut, novinarka Dubrovačkog lista:

Početak vatrometa na svečanom otvorenju Pelješkog mosta započeo je pritiskanjem crvene puce, a za taj trenutak bila su zaslužna djeca Linđovog blaga. Možemo slobodno reći da su mali Linđovci – otvorili most.

To su Tesa Računica, Mara Mikulandra, Isabella Gončin, Josip Dodig, Antun Pleština i Lovro Kalinić.

- Odluka je bila da djeca budu zaslužna za taj trenutak. Mislim da u tome ima puno simbolike. Sretni smo i ponosni što su to bila naša djeca iz programa Linđovo blago. To je još jedan način kojim je Linđo dao svoj doprinos na otvorenju Pelješkog mosta – rekao je ravnatelj FA Linđo Vlaho Kljunak. Djeca su tek dan prije otkrila o kakvom se ‘zadatku’ radi, no iako je bio zahtjevan, oni su ga odradili kako treba!

- Djeca su došla dan prije u Kazalište Marina Držića gdje je bila prova Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Linđovog lijeričara. Susreli su se s gosparom Krešimirom Dolenčićem i on im je objasnio o čemu se radi i kako će sve izgledati. Bili su već tada uzbuđeni i nestrpljivi. Kad su došli na most, prije svečanog otvorenja, sve im je bilo zanimljivo. Čak su išli s mobitelima i slikavali se s raznim ljudima iz javnog života. To je za njih bio veliki doživljaj i nezaboravno iskustvo. Bili su super i ponosni smo na njih – naglasio je Kljunak.


OSTALE NOVOSTI