[KOLENDA 2021] ČAROLIJA BADNJEG JUTRA

24.12.2021

Badnje jutro bez Linđa nije ono pravo, dubrovačko Badnje jutro. Naš ured najbolje zna koliko je poziva bilo naših sugrađana s jednim upitom: "Hoće li Linđo kolendavat?". Nažalost, ni mi, sve do posljednjeg trenutka nismo imali odgovor na to pitanje jer epidemiološke mjere nisu dozvoljavale okupljanja, pa samim tim i kolendavanje. 

No, u posljednji trenutak stigla je vijest da možemo kolendavat i nazdravit našim sugrađanima Badnje jutro. Nažalost, uobičajena prva stanica naše kolende, Opća bolnica Dubrovnik, kao i sve ostale čestitke u zatvorenim prostorima, ove godine nije dolazila u obzir pa smo se okupili ispred ureda Turističke zajednice Grada Dubrovnika i pjesmom čestitali. 

Uslijedio je odlazak pred dvore Biskupa gdje nas je dočekao biskup Mate Uzinić i zajedno s nama otpjevao Kolendu i nekoliko božićnih pjesama. 

Ne možemo ni opisati s koliko smo sreće i veselja zajedno s našim sugrađanima pjevali na skalinima Crkve svetoga Vlaha, a kasnije i ispred Gradske vijećnice. Sve je opet, barem na trenutak, izgledalo normalno. Nadamo se da će ovakvih trenutaka biti sve više...

FOTO: Dubrovnikinsider.hrOSTALE NOVOSTI