[USPJEŠNA TURNEJA] Ispunjeni ciljevi, otvorena nova vrata

12.11.2018

Osmodnevna turneja Folklornog ansambla Linđo završila je u nedjelju, 11. studenoga. Iz Dubrovnika do Strasbourga, potom Beča i na kraju Linza Linđovci su prešli preko 4000 kilometara, ali su ispunili sve ciljeve i svrhu odlaska na ovu turneju.

Najprije, su uveličali završetak zasjedanja Odbora regija i gradova pri Vijeću Europe kojim od lipnja ove godine predsjeda Hrvatska. Upravo taj nastup i predstavljanje koreografije Podravski svati značio je ispunjenje dijela projekta Lazareti kreativna četvrt Dubrovnika koji se financira iz Fonda za regionalni razvoj.

Nakon Strasbourga, Linđovce je u Beču primila hrvatska veleposlanica dr Vesna Cvjetković. Kratki jutarnji nastup i oduševljenje naše veleposlanice, koja je inače rodom Dubrovkinja, dovelo je do ideje koja bi se mogla ostvariti 2020. godine, a koja bi Linđovcima značila novu turneju i mogućnost za predstavljanje našega Grada i države u austrijskoj prijestolnici.

Zadnjega dana turneje Folklorni ansambl Linđo je nastupio u Linzu u sklopu manifestacije „Zvuci rodnog kraja" koju organizira Hrvatski centar Linz. Cjelovečernji plesnim i glazbenim programom Linđo je oduševio prepunu dvoranu hrvatskih iseljenika iz pokrajine Gornja Austrija, a završna točka Podravski svati izmamila je prave ovacije.
U ime domaćina Linđovcima se zahvalio predsjednik Hrvatskog centra Linz Zoran Bjelobrk, dok je prigodne poklone i riječ zahvale u ime dubrovačkih folkloraša uputio ravnatelj ansambla Vlaho Kljunak.

Snimio: Luko Brailo


Fotogalerija Sve galerije


Natag na novosti