[TURNEJA 2018] LINĐO U FRANCUSKOJ I AUSTRIJI

04.11.2018

Članovi Folklornog ansambla Linđo otputovali su na novo gostovanje u Francusku i Austriju.

Dio bogate hrvatske tradicijske kulture Linđovci će pokazati na posebnom nastupu u Strasbourgu, u zgradi Europskog parlamenta i Vijeća Europe (VE).

U srijedu, 7. studenog, u Strasbourgu se održava godišnje zasjedanje Odbora regija i gradova pri Vijeću Europe kojim od lipnja ove godine predsjeda Hrvatska. Nakon završetka tog skupa u sjedištu VE-a sudionicima godišnjeg zasjedanja Odbora i regija iz brojnih europskih zemalja predstavit će se dio kulturne i tradicijske hrvatske baštine, osobito dubrovačkog i područja Grada Rijeke.

Tom će prigodom nastupiti dubrovački folkloraši s probranim narodnim plesovima i pjesmama. Linđovcima će se pridružiti i riječki Jazz Porto Etno orkestar u sklopu predstavljanja dijela programa koji se pripremaju za 2020. godinu tijekom koje će Rijeka živjeti kao prepoznati europski grad kulture.

Nakon Strasbourga Linđovci putuju u Austriju gdje će ih u Beču primiti hrvatska veleposlanica dr Vesna Cvjetković. Novo gostovanje dubrovačkih folkoraša u toj zemlji završava nastupom u Linzu koji organiziraju tamošnje udruge Hrvata koji žive i rade u glavnom gradu pokrajine Gornja Austrija.

Gostovanje Linđa u Francuskoj i Austriji je financirano iz EU projekta 'Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika' fonda za regionalni razvoj.
Pregledaj fotogaleriju
Fotogalerija Sve galerije


Natag na novosti