[USPJEŠNO GOSTOVANJE] Linđov nastup u Bugarskoj

02.11.2017

Više od 15 sati vožnje, najprije do Sofije, a potom još 250 kilometara udaljene Elene nije predstavljao nikakav problem da dubrovački Folklorni ansambl Linđo predstavi plesove, pjesme i nošnje iz cijele Hrvatske.

Koncert je otvoren Vrličkim kolom i tek što su se Bugari navikli na ritam kojega su plesači sami sebi zadavali svojim plesnim koracima i ozbiljne izraze lica kako ta koreografija i zahtijeva, pred njih su izašli veseli 'Bunjevci' u raskošnim nošnjama, pobravši sve simpatije. Naravno da je poskočica Linđo kao treća točka programa sama po sebi dovoljno atraktivna za ovacije, a još kad je plešu Linđovci sve dobije drukčiju dimenziju. Uslijedilo je nekoliko tamburaških kola i pjesama u izvedbi orkestra i klape FA Linđo, da bi koncert završio  veselom i atraktivnom koreografijom 'Šokački plesovi'.

Nazovimo je 'bugarska' ili 'listopadska' turneja, došla je linđovcima odmah nakon završetka redovnih nastupa i turističke sezone, tako da za članove ansambla nema vremena za odmor. Naime, već od ove subote FA Linđo će svakih sedam dana ispred Crkve svetoga Vlaha nastupati u sklopu Zimskog festivala, a paralelno će se održavati i probe za tradicionalni humanitarni koncert povodom Blagdana svete Lucije, božićni koncert i gostovanje u Raveni sredinom prosinca.

Nemojmo smetnuti s uma da naši vrijedni plesni i glazbeni korepetitori pripremaju nastup najmlađih 'Linđovog blaga' početkom prosinca u Velikoj Gorici, te da su počele probe za D sastav u koji se ove godine upisalo preko stotinu dječaka i djevojčica.
Pregledaj fotogaleriju
Fotogalerija Sve galerije


Natag na novosti