HVALA ZADRE Jedva čekamo ponovni susret

23.03.2017

Folklorni ansambl Linđo nastupao je proteklih dana u Zadru povodom Dana postrojbe i 25. obljetnice osnutka, 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Tijekom dvodnevnog boravka u zadru Linđovci su najprije imali nastup u samoj zračnoj bazi Zemunik, potom održali cjelovečernji koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, te sutradan, pred mnoštvom Zadrana, otplesali poskočicu Linđo na trgu ispred Crkve svete Marije.

Nakon nastupa veliki se broj Zadrana poželio slikati s Linđovkama i Linđovcima u narodnim nošnjama, a s posebnom željom to su učinila djeca iz Dječjeg vrtića Jordanovac – podružnica Zadar, te polaznici škole Voštarnica za djecu s intelektualnim teškoćama u razvoju i autizmom.

- Djeca su imala posebnu želju pogledati ples Linđo u izvedbi Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika jer sam ih nedavno učila plesati taj ples. Naravno, u skladu s njihovim mogućnostima oni su to izvodili jako uspješno, do te mjere da smo dobili nekoliko poziva da s našim Linđom nastupimo na nekim manifestacijama. Bilo ih je lijepo vidjeti kako uživaju u svakom pokretu vaše koreografije – rekla nam je Jelena Babić, profesor rehabilitator u školi Voštarnica.

Uz iskrenu zahvalu domaćinima ovog događaja, još jednom koristimo prigodu čestitati obljetnicu 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane nadajući se kako ćemo se uskoro ponovno vidjeti.
Pregledaj fotogaleriju
Fotogalerija Sve galerije


Natag na novosti